Blogindlæg

Her får du hjælp til at skrive et blogindlæg. Blogindlæg er en genre, der ofte er del af prøven i skriftlig dansk i 9. og 10. klasse. Vi forklarer, hvordan du skal forberede og bygge dit blogindlæg op. Med denne trin for trin vejledning får du hjælp til alle faser i arbejdet.

Du kan også se to konkrete eksempler på blogindlæg, som kan vise dig, hvordan du skal bygge dit eget indlæg op.

Hvad er et blogindlæg?

Blogindlæg er indlæg på internetsider, som ofte har form af en subjektiv tekst, hvor bloggeren giver udtryk for personlige synspunkter eller oplevelser. Genremæssigt ligner blogindlægget klummen i avis, men adskiller sig ved ikke at skulle leve op til nogle bestemte regler.

Der findes to forskellige typer af blogs:

De personlige blogs står på bloggerens personlige webside. De henvender sig til en fast gruppe af følgere og rummer bloggerens subjektive oplevelser og synspunkter. 

De ikke-personlige blogs udgives på en webside, der ikke er bloggerens egen. Det kan være på en debatside for en avis eller på en webside for en organisation eller virksomhed. De henvender sig oftest til en bred målgruppe, som ikke nødvendigvis er faste følgere af bloggen. Derfor er sproget og formen i de ikke-personlige blogs ofte mindre subjektivt. 

Du får hjælp til at skrive begge typer i vejledningen her.